Tıpkı karpuzda olduğu gibi kavunun dış çeperlerine elinizle vurarak onun iyi olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kavunun dışının ne sert ne de çok yumuşak olması çok iyi değil. Eğer çok sertse bu kavunun olgunlaşmadığına işaret. Diğer bir deyişle kavunun kabuğu yumuşakça olmalı.
Contents
- 1 Kavunun bozulduğu nasıl anlaşılır?
- 2 Kavun ne kadar sulanır?
- 3 Kavunun iyi olduğu nereden anlaşılır?
- 4 Kışlık kavun nasıl muhafaza edilir?
- 5 Kavun ne kadar sürede bozulur?
- 6 Kavun zehirler mi?
- 7 Kavun sulaması nasıl yapılır?
- 8 Kavun suyu sever mı?
- 9 Karpuz kavun kaç günde bir sulanır?
- 10 Kavun alırken nelere dikkat edilmeli?
- 11 Kavun nelere iyi gelir?
- 12 Kavun ne zaman koparılır?
- 13 Kavun nasıl muhafaza edilir?
- 14 Kavun ve karpuz nasıl muhafaza edilmeli?
- 15 Kavun derin dondurucuda nasıl saklanır?
Kavunun bozulduğu nasıl anlaşılır?
Üzerindeki açık pembe-beyaz renk gibi görünen herhangi bir renk değişikliği, kavunun tüketilmesi için çok eski olduğu anlamına geliyor.
Kavun ne kadar sulanır?
Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök derinliğine inilmelidir. Toprak sıcaklığını korumak için çimlenmeden çiçeklenmeye hatta ilk meyve tutumuna kadar sulamadan kaçınılmalı 10–15 günde bir sulama yapılır.
Kavunun iyi olduğu nereden anlaşılır?
– Kavuna avucunuzun içi ile vurduğunuzda eğer tiz bir ses çıkıyorsa henüz olgunlaşmamış ve içi boştur. Onu seçtiğiniz takdirde lezzetsiz bir kavun yemiş olursunuz. – Karpuzdan farklı olarak iyi kavunu kokusu ele verir. Kavunun dibi hoş bir koku veriyorsa bu o kavunun içi tatlıdır demektir.
Kışlık kavun nasıl muhafaza edilir?
Kavunu en iyi saklama yöntemi ya bir file içerisine koyup askıya asmak, ya da samanın içine gömülüp saklanmasıdır. Saklanacak kavunu seçerken, kavunun dayanıklı olması için dalından sapının uzun kesilmesi iyi olur.
Kavun ne kadar sürede bozulur?
Kavun ve karpuz
Karpuz ve kavunu kestikten sonra 3-4 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Kavun zehirler mi?
KAVUN VE KARPUZA DİKKAT!
Hepsinin içinde maalesef bilhassa meyveli olanlarda, bromür (kimyasal bileşen) denilen bir zehir var. Bütün vücutta bu hastalıkları başlatan da bromür. Bunun insan vücudunda yeri yok. Kavun, karpuzlar çıkmaya başladığında hastalarımın ürik asitleri yükseliyor.
Kavun sulaması nasıl yapılır?
Sulama İşlemi
Kavun yumuşak toprakta 25 cm derinliğe ulaştığında sıkça sulanmalıdır. Ağır topraklarda ise kavun çok derine inmez. Kısa kökleri oluşan kavun ağır topraktan ise fazla su tutar. Ancak şuna dikkat edilmelidir sulama esnasında suyun kavuna değmemesine dikkat edilmelidir.
Kavun suyu sever mı?
Her canlı gibi kavunun da suya ihtiyacı vardır. Ancak sulamada aşırıya kaçmamak gerekir. İri ve kaliteli meyve alabilmek için, bitkilerde uç alma ve meyve seyreltmesi yapılmalıdır. Sürgün uçlarının koparılması, bitkinin yeşil aksamının gelişimini durdurduğu için faydalıdır.
Karpuz kavun kaç günde bir sulanır?
Meyve büyüklüğü 5-6 cm olduktan sonra normal sulamalar yapılmalıdır. Bu devreden itibaren 15 günde bir sulama yapılmalıdır. Sulamalarda 0-90 cm toprak derinliği tarla kapasitesine getirilmelidir. Sulamalara bitkiler verimden düşmeye başladığında son verilmelidir.
Kavun alırken nelere dikkat edilmeli?
Kavun seçiminde nelere dikkat edilmelidir?
Kavun nelere iyi gelir?
Kavunun faydaları nelerdir?
Kavun ne zaman koparılır?
Kavun ağustos ve eylül ayları içerisinde hasat edilmesi uygundur. Hasat genellikle meyvenin elle, sapı etrafında hafif döndürülerek suretiyle koparılarak ya da bıçak veya makas yardımıyla saplarından kesilerek yapılması uygundur. Hasat, sabah erken saatlerde ya da akşam geç saatlerde yapılması gerekmektedir.
Kavun nasıl muhafaza edilir?
Kavun buzdolabında nasıl saklanır?
- Kavunlar olgunlaşana kadar oda ısısında bekletilir.
- Olgunlaştıktan sonra, kavun sarılmadan bütün olarak buzdolabına konulur.
- Kavunun kabuklarını temizleyin, küp şeklinde doğrayın ve kesilen parçaları pişirme kağıdına serin.
- Buzlukta tamamen donana kadar bırakın.
Kavun ve karpuz nasıl muhafaza edilmeli?
Karpuzun üzerindeki kalınca katman tamamen donup sertleştiğinde, bembeyaz gözüken karpuzu içi samanlarla ya da gazete kağıtlarıyla dolu karton bir kutuya yerleştirin. Her yerini saman ya da gazete kağıtlarıyla kaplayıp kutunun ağzını kapatın. Karpuzu bu şekilde nemden ve ışıktan uzak tutun.
Kavun derin dondurucuda nasıl saklanır?
Kavunun kabuklarını temizleyin, küp şeklinde doğrayın ve kesilen parçaları pişirme kağıdına serin. Buzlukta tamamen donana kadar bırakın. Sonrasında, donan kavun dilimlerini buzdolabı poşetine aktarın ve havasını olabildiğince alın. Derin dondurucunun en derin kısmına yerleştirin.