Contents
- 1 Davul fırında kek kaç dakikada pişer?
- 2 Davul fırında kek neden kabarmaz?
- 3 Kek hangi programda pişer?
- 4 Kek fırında fanlı mı pişer fansız mı?
- 5 Fanlı fırında kek kaç dakikada pişer?
- 6 Kek içi neden pişmez?
- 7 Kabarmayan keki ne yapmalı?
- 8 Kekin güzel kabarması için ne yapmalı?
- 9 Kekim neden yamuk kabarıyor?
- 10 Kek sıcak fırına mı atılır soğuk fırına mı?
- 11 Kek en iyi kaç derecede pişer?
- 12 Kek Fanda pişer mi?
- 13 Fırının fan ayarı ne işe yarar?
- 14 Fırında fan işareti hangisi?
- 15 Poğaça fanlı mı fansız mı?
Davul fırında kek kaç dakikada pişer?
Davul Fırında Kolay Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurtayı, şekeri çırpalım, sıvı yağı ve sütü ilave edelim. Unu eleyerek yeterli kıvama gelene kadar dökelim. Kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip önceden yağladığımız kek kalıbına dökelim, 30 dakika pişirelim.
Davul fırında kek neden kabarmaz?
Kekin kabarmamasının ya da sönmesinin bir başka nedeni ise fırınınızın ta kendisi. Fırının pişirme performansı, her yere eşit miktarda ısıyı dağıtamıyor olması, kapağında yaşanan tam kapanmama ve ısıyı içinde tutama problemleri kekinizin sönmesine neden olabilir.
Kek hangi programda pişer?
Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. 180 derecelik fırınınızda kekiniz pişerken sürekli olarak kapağını açıp kontrol etmemelisiniz.
Kek fırında fanlı mı pişer fansız mı?
Dışının çıtır olmasını istedikleriniz için turbo pişirme ( Fanlı program) Dışı çıtır içi az pişmiş yemekler/yiyecekler elde etmek için kullanılan fanlı program bu nedenle özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değil.
Fanlı fırında kek kaç dakikada pişer?
Kek pişirirken fırınınızın sıcaklık derecesini 180’e almalısınız. Bu ısıda kekiniz ortalama 35-40 dakikada pişecektir.
Kek içi neden pişmez?
Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.
Kabarmayan keki ne yapmalı?
Bayatlayan kekinizin miktarı çok fazlaysa ya da yaptığınız kek kabarmadığı için onu yemediyseniz ve kaldıysa yaklaşın böyle, son ve efsane bir önerimiz daha olacak. Keki alıp bir karıştırma kabına parçalayarak koyun. Üzerine azar azar süt ilave edin ve yumuşayan bu kek parçalarını bir güzel yoğurun.
Kekin güzel kabarması için ne yapmalı?
Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor!
Kekim neden yamuk kabarıyor?
Bu durumun oluşması fırın ısısının fazla geldiğinin veya kek hamurunun fazla sıvı olduğunun göstergesidir. Bu süre zarfında kek hamuru içinde hapsolup kekin kabarmasını sağlaması gereken hava bulduğu boşluklardan kaçar ve ve içinde genleşip keki kabartacak hava kalmayan kekiniz kabarmaz, dolayısıyla çatlamaz.
Kek sıcak fırına mı atılır soğuk fırına mı?
Fırın önceden ısıtılmalıdır. 180-200 derece çoğu kek için uygun bir ısıdır. Kek fırına konulunca 6-7 dakika sonra içinin iyi pişmesi için ısıyı 160 dereceye düşürebilirsiniz. Kek fırına konulunca ilk 20-25 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır.
Kek en iyi kaç derecede pişer?
Keki pişirmek için fırın derecesi 180’e getirilmelidir. Bu ısıda kek istenilen kıvamı yakalar ve harika bir dolgunluk ile güzel bir lezzet sunar. Bu ısı ile beraber kek genel olarak 35-40 derece içerisinde pişer. Tabii yine de kek pişerken 20 ya da 25 dakikalar içerisinde kürdan testi yapmak önemlidir.
Kek Fanda pişer mi?
Mutlaka fansız programda kek pişirin. Fırın telini orta tezgaha yerleştirin. Fırınınız bir tarafa çok fazla ısı veriyorsa kekin yönünü değiştirin. Fırının kapağını sürekli açmayın, fırının ısı kaybetmesine neden olursunuz.
Fırının fan ayarı ne işe yarar?
Fanlı ısıtıcıyla ısıtılan sıcak hava, fırının her yerine eşit oranda ve hızlı bir şekilde dağılır. Böylece az enerjiyle kısa zamanda pişirme sağlarsınız. Turbo pişirme yapacaksanız fırını önden ısıtmanıza gerek olmayacak. Fan, ısının eşit dağılımını sağladığından birden fazla tepsiyle pişirme yapabilirsiniz.
Fırında fan işareti hangisi?
Izgara ve Fan Bir zikzak çizgisinin altındaki bir fan şeklindeki sembol, fırın fanıyla birlikte ızgarayı gösterir. Simge kutusunun üst kısmındaki zikzak çizgi, ızgarayı belirtir. Fan, ısıyı fırının etrafına dağıtır ve ızgara, pişirme esnasında açılır ve kapanır.
Poğaça fanlı mı fansız mı?
200 derecelik fırında altı üstü pişene kadar pişirilir. Poğaça yaparken alt üst fırın ayarını tercih edin ve fan kullanmayın. Fanlı ayar poğaçaların sert ve kuru olmasına neden oluyor.