Kavunlar tohum ekiminden sonra düzenli olarak sulandıktan sonra 90 ila 120 gün içerisinde tam olgunluğa eriştiğinde hasat edilir.
Contents
- 1 Kavun kaç günde çıkar?
- 2 Kavunun olgunlaşması nasıl anlaşılır?
- 3 1 dönüm tarladan kaç ton kavun çıkar?
- 4 Kavun çok su ister mi?
- 5 Kavun hangi aylarda çıkar?
- 6 Kavuna ne gübresi verilir?
- 7 Kavun ne zaman meyve verir?
- 8 Kavunun olmamış haline ne denir?
- 9 Kavunun iyi olduğu nasıl anlaşılır?
- 10 Karpuz kaç günde olgunlaşır?
- 11 Kavun kaça kaç dikilir?
- 12 Kavun kaç cm arayla dikilir?
- 13 Kavun hangi aralıklarla sulanır?
- 14 Kavun karpuz kaç günde bir sulanır?
- 15 Kavun nasıl sulanmalıdır?
Kavun kaç günde çıkar?
Çoğu kavun çeşidi dikim işleminden 78 ila 90 gün sonra olgunlaşır ve hasat edilmeye hazırdır.
Kavunun olgunlaşması nasıl anlaşılır?
Kabuğunun sertliğine dikkat edin, sert kabuk olgunlaşmadığına işaret eder. Tıpkı karpuzda olduğu gibi kavunun dış çeperlerine elinizle vurarak onun iyi olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kavunun dışının ne sert ne de çok yumuşak olması çok iyi değil. Eğer çok sertse bu kavunun olgunlaşmadığına işaret.
1 dönüm tarladan kaç ton kavun çıkar?
Normal şartlarda 1 dönümde 2 ton kavun elde ediliyor.
Kavun çok su ister mi?
Kavun bitkisi büyüme ve meyvelerin olgunlaşma zamanlarında bol suya ihtiyaç duyarlar. Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök derinliğine inilmelidir.
Kavun hangi aylarda çıkar?
Yaz mevsiminin en güzel meyvelerinden olan kavun, yaz aylarında piyasaya sürülür. Yaz mevsimine son bir ay kala Mayıs ayında hasat edilmeye başlanır, Ağustos ayına kadar da hasat işlemine devam edilir. Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayı da dahil tüm yaz ayları boyunca market ve pazarlarda satışa çıkarılır.
Kavuna ne gübresi verilir?
Kavun organik maddesi zengin toprakları sevdiğinden, tarlaya ahır gübresi veya yeşil gübre verilmesi uygun olur. Sonbaharda pulluk veya diskaro altına, toprak ağır ise dekara 4-6 ton, toprak kumlu ise dekara 6-8 ton ahır gübresi verilerek karıştırılmalıdır.
Kavun ne zaman meyve verir?
Tohumdan kavun yetiştirdiğimizde, kavun hasadı için ortalama 100 ila 130 gün gerekir. Kavun çeşitlerinin çoğu dikim işleminden 78-90 gün sonra hasat edilmeye hazırdır.
Kavunun olmamış haline ne denir?
Olgunlaşmamış hali de meyve olarak tüketilir ve bu haldeki meyvesine kelek denir.
Kavunun iyi olduğu nasıl anlaşılır?
– Kavuna avucunuzun içi ile vurduğunuzda eğer tiz bir ses çıkıyorsa henüz olgunlaşmamış ve içi boştur. Onu seçtiğiniz takdirde lezzetsiz bir kavun yemiş olursunuz. – Karpuzdan farklı olarak iyi kavunu kokusu ele verir. Kavunun dibi hoş bir koku veriyorsa bu o kavunun içi tatlıdır demektir.
Karpuz kaç günde olgunlaşır?
Karpuz, uzun yetiştirme süresine sahip olan bir bitkidir. Ekim işleminden hasat zamanına kadar yaklaşık 100-120 gün gereklidir. Yani, karpuz 3-4 ayda büyüme gösterir ve hasada hazır bir hale getirilir. Özellikle bahçede yetişen karpuzlar, daha iyi şekilde hasat verir.
Kavun kaça kaç dikilir?
Kavun fidelerini 55 cm ve sıralar arası 150 ve 200 cm olarak dikilmelidir. Kavun fidesi dikimi sırasında bitkinin viyole kalan kısmında tamamı fidenin 3’te 2’si toprak altında olmalıdır.
Kavun kaç cm arayla dikilir?
Kavun tohumu ekimi genelde İlkbahar, yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Kavun tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Kavun tohumu ekim derinliği 2-2,5 cm, sıralar üzeri mesafe 50-60 cm,sıralar arası 150-200 cm arasındadır.
Kavun hangi aralıklarla sulanır?
Kavun’unuzu ilk sulama sonrasında yapacağınız sulamalar çok önemlidir. İkinci sulamayı yapmak için kavunun su ihtiyacı belirtileri göstermediği sürece yapmayın. Meyveler yumurta büyüklüğüne geldiğinde 2. sulamayı da yapabilirsiniz. 3. sulama ise ilk sulamadan bir hafta sonra yapılmalıdır.
Kavun karpuz kaç günde bir sulanır?
Meyve büyüklüğü 5-6 cm olduktan sonra normal sulamalar yapılmalıdır. Bu devreden itibaren 15 günde bir sulama yapılmalıdır. Sulamalarda 0-90 cm toprak derinliği tarla kapasitesine getirilmelidir. Sulamalara bitkiler verimden düşmeye başladığında son verilmelidir.
Kavun nasıl sulanmalıdır?
Sulama İşlemi
Kavun yumuşak toprakta 25 cm derinliğe ulaştığında sıkça sulanmalıdır. Ağır topraklarda ise kavun çok derine inmez. Kısa kökleri oluşan kavun ağır topraktan ise fazla su tutar. Ancak şuna dikkat edilmelidir sulama esnasında suyun kavuna değmemesine dikkat edilmelidir.