Kavunu kesinlikle ara ara sulanmalıdır. Kavun’unuzu ilk sulama sonrasında yapacağınız sulamalar çok önemlidir. İkinci sulamayı yapmak için kavunun su ihtiyacı belirtileri göstermediği sürece yapmayın. Meyveler yumurta büyüklüğüne geldiğinde 2. sulamayı da yapabilirsiniz.
Contents
- 1 Kavun kaç günde bir sulanır?
- 2 Kavun suyu sever mı?
- 3 Kavun nasıl sulanmalıdır?
- 4 Karpuz kavun kaç günde bir sulanır?
- 5 Karpuz kavun ne zaman sulanır?
- 6 Kavun kaç cm arayla dikilir?
- 7 Kavun güneşi sever mi?
- 8 Kavunda verim nasıl artırılır?
- 9 Kavun hangi şartlarda yetişir?
- 10 Susuz kavun Yetişir mi?
- 11 Kavun çiçek açtıktan sonra ne zaman meyve verir?
- 12 Kavun karpuz kaç günde çıkar?
- 13 Karpuz hangi gübreyi sever?
- 14 1 fide kaç karpuz verir?
Kavun kaç günde bir sulanır?
Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök derinliğine inilmelidir. Toprak sıcaklığını korumak için çimlenmeden çiçeklenmeye hatta ilk meyve tutumuna kadar sulamadan kaçınılmalı 10–15 günde bir sulama yapılır.
Kavun suyu sever mı?
Her canlı gibi kavunun da suya ihtiyacı vardır. Ancak sulamada aşırıya kaçmamak gerekir. İri ve kaliteli meyve alabilmek için, bitkilerde uç alma ve meyve seyreltmesi yapılmalıdır. Sürgün uçlarının koparılması, bitkinin yeşil aksamının gelişimini durdurduğu için faydalıdır.
Kavun nasıl sulanmalıdır?
Sulama İşlemi
Kavun yumuşak toprakta 25 cm derinliğe ulaştığında sıkça sulanmalıdır. Ağır topraklarda ise kavun çok derine inmez. Kısa kökleri oluşan kavun ağır topraktan ise fazla su tutar. Ancak şuna dikkat edilmelidir sulama esnasında suyun kavuna değmemesine dikkat edilmelidir.
Karpuz kavun kaç günde bir sulanır?
Meyve büyüklüğü 5-6 cm olduktan sonra normal sulamalar yapılmalıdır. Bu devreden itibaren 15 günde bir sulama yapılmalıdır. Sulamalarda 0-90 cm toprak derinliği tarla kapasitesine getirilmelidir. Sulamalara bitkiler verimden düşmeye başladığında son verilmelidir.
Karpuz kavun ne zaman sulanır?
Karpuz ekilen toprağın sıcaklığı ortalama 12 derecede kalmalıdır. Bahar sonuna doğru ise bu sıcaklığın korunması için her 10 günde 1 defa olacak şekilde sulanmalıdır.
Kavun kaç cm arayla dikilir?
Kavun tohumu ekimi genelde İlkbahar, yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Kavun tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Kavun tohumu ekim derinliği 2-2,5 cm, sıralar üzeri mesafe 50-60 cm,sıralar arası 150-200 cm arasındadır.
Kavun güneşi sever mi?
Kavun sıcak bölgelerde yetişirler. Kavun yetiştiriciliğinda güneş ışınları ve güneş sıcaklığı da önemlidir. Kavun sıcak ve kuru bir havayı sever.
Kavunda verim nasıl artırılır?
En iyi gelişme sıcaklığı, 25 veya 30 derecelerde en iyi istediği sıcaklık olmaktadır. Yüksek sıcaklıklardan olumlu etkilenmektedir. Bu koşullara dikkat edildiği zaman verim artışı görülmektedir.
Kavun hangi şartlarda yetişir?
Kavun, sıcak ve ılık bir iklim bitkisidir. Uzun yetişme süresi boyunca güneşli, sıcak ve kuru bir hava ile yeterli toprak nemi ister. Bu nedenle diğer yazlık sebzelerde olduğu gibi ilkbaharda soğuk tehlikesi kalktıktan sonra toprak ısısının 15°C’nin üzerine çıktığı zaman tohum ekimi yapılmalıdır.
Susuz kavun Yetişir mi?
Kavunlarımızın en önemli özelliği susuz yetişmesi. Yöremizde sulama imkanı olmadığı için bütün kavunlarımız susuzdur. Allah ne verdiyse O’nun rahmetiyle yetişen bir kavundur.
Kavun çiçek açtıktan sonra ne zaman meyve verir?
Tohumdan kavun yetiştirdiğimizde, kavun hasadı için ortalama 100 ila 130 gün gerekir. Kavun çeşitlerinin çoğu dikim işleminden 78-90 gün sonra hasat edilmeye hazırdır.
Kavun karpuz kaç günde çıkar?
Karpuz fideleri toprak sıcaklığı 15 oC olduğunda dikilmelidir. İlimizde karpuz fidesi dikimi için en uygun zaman mayıs ayının ilk yarısı (6-12 mayıs)’dır. Kuru havalardan ve sıcaktan hoşlanmadığı gibi fazla hava neminden de hoşlanmaz.
Karpuz hangi gübreyi sever?
Karpuza hangi gübre iyi gelir; Genelde ekimden önce 200 veya 300kg/ha amonyum sülfat verilmektedir. Bitki büyüme döneminde azotça zengin gübreleme yapılmaktadır. Karpuz tohumu çiçek açma döneminde, çiçek sayısı ve tutumunu artırmak için fosforca zengin gübreleme yapılmaktadır.
1 fide kaç karpuz verir?
Bu hem fidenin hava ve çevresel faktörlerden etkilenmesini, hem de örtü altı sıcak ortamlarda fidenin daha çabuk gelişmesini sağlıyormuş. Çiftçimiz; bir fideyi 1.2. liraya satın alıyor, tarlanın dönümüne 340 fide dikiyormuş. 1 kök fideden ortalama 3,5 karpuz üretiyor. Karpuzun ortalama ağırlığı ise 7-8 kg. oluyormuş.