Bunlar ilk ilaçlama bitki sürgünlerinin 15 ila 20 santim uzadığı dönemde ilaçlama yapılır ondan sonra 15 günlük aralarla bu ilaçlamalara devam edilir.’ ifadelerini kullandı.
Contents
- 1 Asma külleme ilacı ne zaman atılır?
- 2 Külleme ilacı kaç günde bir yapılır?
- 3 Asma üzümü ne zaman ilaçlanır?
- 4 Üzümde külleme ilacı nedir?
- 5 Külleme için hangi ilaç kullanılır?
- 6 Asmaya ilk kükürt ne zaman atılır?
- 7 Yapraklarda Küllenme nasıl geçer?
- 8 Doğal külleme ilacı nasıl yapılır?
- 9 Külleme hastalığı nedir?
- 10 Bağlara ne zaman ilaç atılır?
- 11 Asmaya topas ne zaman atılır?
- 12 Asma üzüm neden çürür?
- 13 Bağ Küllemesi neden olur?
- 14 Üzüm tanelerinde çatlama neden olur?
Asma külleme ilacı ne zaman atılır?
İlaçlar, önerilen dozlarda yaprak alt ve yüzlerini kaplayacak şekilde uygulanıyor. Bağ küllemesi durumunda ilaçlamaya sürgünler 25-30 cm olunca başlanıyor. Taç yapraklar dökülünce ikinci ilaçlama yapılıyor. Koşullara göre, tanelere ben düşmeye başlayana kadar ilaçlamaya devam edilebiliyor.
Külleme ilacı kaç günde bir yapılır?
İlk külleme lekeleri görülür görülmez uygulamalara başlanır. Tek uygulama yeterli olabilir. Epidemi devam ederse 7- 10 gün ara ile 2. ve 3. uygulama yapılabilir. : Uygulamalar çevrede ve serada ilk hastalık belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır.
Asma üzümü ne zaman ilaçlanır?
üzüm bağlarının ilaçlanması nda asmalar çiçeklenmeden, çiçeklenme sonrasında ve taneler tatlanınca gibi dönemlerde ilaçlama yapılmaktadır. Ayrıca bu ilaçlamalar sırasında kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanıncaya kadar on beş gün ara ile ilaçlama yapılır.
Üzümde külleme ilacı nedir?
Bağda külleme hastalığı için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalık için Azoxystrobin, Proquinazid, Kresoxim-Methyl, Metrafenone ve Dinocap gibi ilaçlardan yararlanabilirsiniz. İlaçlama işlemleri sırasında ilacın, asmanın tüm yeşil bölümlerine nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Külleme için hangi ilaç kullanılır?
Sistemik etkili fungisitler külleme için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar.
Asmaya ilk kükürt ne zaman atılır?
Kükürt, üzüm bağları için ilkbahar aylarının başlarında uygulaması yapılmalıdır. Toprağın kükürte ihtiyaç duyup duymadığı ise toprak analizleri soncunda meydana çıkar. Ayrıca toz ya da sıvı kükürt uygulaması yapraklardan yapıldığı zaman asmalada yaygın olarak görülen külleme hastalığına da engellemektedir.
Yapraklarda Küllenme nasıl geçer?
1 litre su içerisine 1 çay kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı kadar doğal sirke ve yarım yemek kaşığı kadar doğal arap sabunu ilave edebilirsiniz. Bu uygulamayı haftada bir kere sorunlu yerlere özellikle de alt yapraklara uygulayabilirsiniz.
Doğal külleme ilacı nasıl yapılır?
Mantar için ( külleme, pas, siyah leke gibi hastalıklar)
Kestiğiniz yere ispirto veya saf alkol sürün. Hasta yaprakları yakarak imha edin. 1 tatlı kaşığı sıvı yağ. Sprey şişe yardımı ile bitkinin tüm yapraklarının altı ve üstü yıkanacak şekilde uygulayın.
Külleme hastalığı nedir?
Erysiphe betae türünün neden olduğu bitki hastalığı. Yaprak üzerinde yıldız şeklinde gri mantar miseli hastalığın ilk belirtileridir. Öncelikle yaprakların ön yüzünde gri-beyaz veya beyaz unumsu mantar tabakası oluşur. Hastalık şiddetli görüldüğünde yapraklar açık yeşil görünüm alır, sararır ve ölür.
Bağlara ne zaman ilaç atılır?
– Uyanmaya başlayan bağlarda sürgünler bir karış olunca bordo bulamacı atılır. Hemen arkasından, kükürt atılmalı;yağışlı havalarda kükürt atımı tekrarlanmalıdır. İlaçlamalar 15-20 gün ara ile yenilenir.
Asmaya topas ne zaman atılır?
Bağda ilaçlamalara alışılageldiği üzere ilk yapraklar geliştiğinde veya sürgünler 20-30 cm uzunluğa ulaştığında, çiçeklenmeden evvel başlanır. Böylece hastalık baskısının yüksek seviyeye çıkışı önlenmiş olur. Mevsim boyunca 4-5 uygulama tavsiye edilir.
Asma üzüm neden çürür?
Bağ Salkım Güvesi (Harab, kurtlanma, çürüme) : Bağlarda çiçek, koruk ve olgun tanelerde zarar yapar. Üzümün zarar görmesi sonucu akan tatlımsı sıvı üzerine çürütücü mantarlar kolayca yerleşerek salkımların çürümesine sebep olur.
Bağ Küllemesi neden olur?
Bağda küllemeye sebep olan etmen obligat-parazit bir fungus olup, sadece Vitaceae familyası üyelerinde görülür. Tomurcuklar (gözler) vejetasyon döneminde oluşmaları sırasında enfekte olurlar. Hastalık gelişimi üzerinde en önemli etki yapan çevre faktörü sıcaklıktır.
Üzüm tanelerinde çatlama neden olur?
GA3 kullanımında aşırılıklar tanelerde çatlamaya neden olabilmektedir. Bazı hastalıklar tanelerde çatlamaya neden olabilirler. Bunların başında külleme ve kav hastalıkları gelmektedir. Özellikle sık (takoz) salkım yapısına sahip çeşitlerde tanelerin birbirine baskı yapması sonucu tanelerde çatlamalar görülebilir.